Ex-Tourwinnaar hard voor Remco Evenepoel: "Zal nooit de beste klimmer zijn"

Ex-Tourwinnaar hard voor Remco Evenepoel: "Zal nooit de beste klimmer zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel deed het goed bij zijn debuut in de Tour. Hij botste wel op twee supertalenten met Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard.

Met zijn derde plaats in zijn eerste Tour heeft Remco Evenepoel bevestigd dat hij de komende jaren een bepalende rol kan spelen in de strijd om eindwinst. Hij botste wel op Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. 

Ex-Tourwinnaar Andy Schleck, die na het schrappen van Contador de eindzege kreeg in 2010, was onder de indruk van Evenepoel. Hij zag de beste versie van Evenepoel ooit, omdat hij ook bijzonder intelligent reed. 

Evenepoel de nieuwe Indurain?

"In een ander jaar won hij het eindklassement wellicht met minuten voorsprong, alleen heeft hij de pech dat hij tegen twee van de beste renners in deze eeuw uitkomt", zegt Schleck bij Het Nieuwsblad. 

Schleck ziet Evenepoel als de Indurain van zijn tijd, iets wat Evenepoel zelf ook al eens zei. Iemand die zijn concurrenten tijd aansmeert in de tijdritten en bergop moet aanklampen. "Tenzij hij ineens volledig transformeert en een paar kilo spieren kwijtspeelt, zal hij nooit de beste klimmer zijn."

Met enkele langere tijdritten en waaieretappes ziet Schleck wel kansen voor Evenepoel in de Tour. Dan kan Evenepoel links en rechts wat tijd pakken. Al zal hij dan ook bergop niet te veel tijd mogen verliezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties