Wout van Aert onthult zijn bedenkingen over olympische tijdrit in Parijs: "Ben ik eerlijk in"

Wout van Aert onthult zijn bedenkingen over olympische tijdrit in Parijs: "Ben ik eerlijk in"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Wout van Aert twijfelde voor de Tour aan zijn vorm, maar heeft die stilaan teruggevonden. Toch twijfelt hij aan zijn kansen voor de olympische tijdrit in Parijs.

Woensdagmiddag nemen Wout van Aert en Remco Evenepoel het vliegtuig vanuit Nice naar Parijs. Daar zullen ze het parcours van de olympische tijdrit verkennen, om donderdag en vrijdag nog wat te trainen. 

Het parcours in Parijs is zo'n 33 kilometer lang en telt maar 125 hoogtemeters. Een parcours dat eerder neigt naar Evenepoel dan Van Aert door zijn aerodynamica. Van Aert weet dan ook niet goed wat hij moet verwachten. 

Van Aert geen topfavoriet op de Spelen

"Ik heb het gevoel dat ik stappen vooruit heb gezet in de Tour. Ik voelde me een paar ritten heel goed, maar anderzijds ben ik ook anders gewend geweest in de Tour", zegt Van Aert bij Het Laatste Nieuws. 

Door nu wat te rusten hoopt Van Aert dat zijn vorm nog wat beter zal worden. Toch is Van Aert geen topfavoriet voor de gouden medaille, dat zijn Filippo Ganna, Joshua Tarling en Remco Evenepoel. 

"Ik geloof er wel in. Het zal moeilijk worden komende zaterdag tegen de specialisten, daar ben ik eerlijk in. Ik kijk ernaar uit om geen favoriet te zijn", knipoogde Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties