📷 🎥 Als god in Frankrijk Slovenië: zo wordt Tadej Pogacar onthaald door zijn fans

📷 🎥 Als god in <s>Frankrijk</s> Slovenië: zo wordt Tadej Pogacar onthaald door zijn fans
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De Tour de France werd een weergaloos succes voor Tadej Pogacar. Hij pakte de gele trui en sprokkelde onderweg ook nog eens zes etappezeges. Tijd om te knallen op de Olympische Spelen? Neen, het wordt rusten en naar het volgende doel toewerken.

Tadej Pogacar past zoals geweten voor de Olympische Spelen. De tijdrit ging hij sowieso al niet rijden, maar nu past hij ook voor de wegrit. Domen Novak - ook al van UAE Team Emirates - vervangt hem in de selectie.

Pogacar zelf reed deze week nog het natourcriterium van Surhuisterveen. Daarna ging hij naar Slovenië, waar een volksfeest losbarstte. Iedereen wilde een glimp opvangen van de absolute topper van hun land bij thuiskomst.

Er was een parade en Pogacar vierde samen met zijn vrouw voor de aanwezige supporters. Die vuurden hem luidkeels aan. Als een god in Frankrijk? Zeg maar als een god in Slovenië als het gaat over de sterke renner.

Die gaat zich nu voorbereiden op zijn volgende doel. Dat wordt het WK in Zürich, dat eind september op het programma staat. Geen Vuelta en dus drie grote rondes op één jaar, maar wel een kans op een regenboogtrui.

Het parcours in Zürich moet hem nog meer liggen dan dat van Parijs en de Olympische wegrit. Op die manier doet hij aan kansenmaximilisatie, al kan het niet-selecteren van vrouwlief Zigart ook meegespeeld hebben in zijn keuze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties