'Tadej Pogacar ziet ploegmaat met Visma-verleden vertrekken naar opvallende concurrent'

'Tadej Pogacar ziet ploegmaat met Visma-verleden vertrekken naar opvallende concurrent'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tadej Pogacar won dit jaar de Tour de France met veel vertoon. Volgend seizoen zal hij het wel moeten doen zonder één toptalent uit de eigen rangen. Die trekt namelijk naar een andere topploeg.

De 22-jarige Nieuw-Zeelander Finn Fisher-Black vertrekt bij UAE Emirates, waar hij al sinds 2021 actief voor was en geen contract had voor 2025 voorlopig. Hij zal nu aansluiten bij de nieuw te vormen ploeg Red Bull-BORA-hansgrohe.

In het verleden was Finn Fisher-Black ook nog actief voor de opleidingsploeg van Visma - Lease a Bike (toen nog Jumbo-Visma Development Team). Nu trekt hij dus naar de derde grote ploeg met ronderenners en dat volgens Wielerflits voor drie seizoenen.

Eerder werd al geopperd dat ook vanuit Visma zelf heel wat renners de overstap zouden maken naar BORA, waar vanaf volgend jaar dus ook Red Bull een prominente rol zal spelen. Daarbij onder meer Jan Tratnik.

Veel transfers op til bij de topploegen

Ook de broers van Dijke werden al genoemd in de overstap. Verder zou het team ook Lazkano en Pithie onder meer op het oog hebben. De geruchten kunnen wel pas op 1 augustus worden geofficialiseerd door het team.

Door blessureleed moest hij een groot deel van 2022 aan zich voorbij laten gaan, vorig seizoen boekte hij zijn eerste profzege in de Giro di Sicilia en reed hij ook onder meer in de Vuelta heel erg sterk. De komende jaren zal hij Roglic kunnen gaan bijstaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties