Bondscoach waarschuwt Van der Poel en co voor olympische wegrit na medailles Evenepoel en Van Aert

Bondscoach waarschuwt Van der Poel en co voor olympische wegrit na medailles Evenepoel en Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel en Wout van Aert hebben al gezorgd voor twee medailles op de Olympische Spelen in Parijs. In de wegrit zijn ze ook kanshebbers op een medaille.

Met goud en brons kunnen de Olympische Spelen van Remco Evenepoel en Wout van Aert al niet meer stuk. Zaterdag staat echter ook nog de wegrit op het programma, waarin ze ook kans maken op een medaille.

Het parcours van de wegrit is 272,1 kilometer lang en telt zo'n 2800 hoogtemeters. In de laatste 50 kilometer ligt de Côte de la Butte Montmartre (1,1 km aan 5,6% gemiddeld) drie keer. De laatste keer op 10 kilometer van de streep. 

Stevige concurrentie Van Aert en Evenepoel in wegrit

Van Aert en Evenepoel zijn kanshebbers voor een medaille, maar bondscoach Vanthourenhout wijst toch op het feit dat het een andere wedstrijd wordt. In een wegrit zijn er namelijk factoren die je niet onder controle hebt.

"De concurrentie is niet min. Van der Poel, Pedersen, Girmay... Er zijn heel veel kandidaten voor het goud", zegt hij bij Het Nieuwsblad. "Maar wij hebben wel héél veel vertrouwen getankt." Toch een waarschuwing richting Van der Poel en co.

"We moeten de wegrit op de juiste manier aanpakken en vooral proberen de perfecte koers te rijden." Met Van Aert, Evenepoel, Stuyven en Benoot is de Belgische selectie bijzonder sterk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties