Evenepoel, Van Aert en Van der Poel moeten plots man in vorm vrezen in de olympische wegrit

Evenepoel, Van Aert en Van der Poel moeten plots man in vorm vrezen in de olympische wegrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Komende zaterdag wordt op de Olympische Spelen de wegrit bij de mannen afgewerkt. En er komt ook nog een nieuwe topper aan de start.

Tadej Pogacar haakte net na zijn derde Tourzege al af voor de olympische wegrit in Parijs. De Sloveense Tourwinnaar voelt zich te vermoeid na de Giro en Tour. In Tokio pakte Pogacar nog de bronzen medaille. 

Toch zal de startlijst van de olympische wegrit in Parijs stevig gevuld zijn. Met Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Remco Evenepoel, Mads Pedersen, Matteo Jorgenson, Biniam Girmay en Brandon McNulty. 

Hirschi vervangt Bissegger in olympische wegrit

Wie ook aan de start zal staan is de Zwitser Marc Hirschi. Hij was aanvankelijk niet geselecteerd, maar zal zijn landgenoot Stefan Bissegger zaterdag vervangen. Hij kampt volgens de Zwitserse wielerbond met nekklachten. 

Hirschi toonde afgelopen week nog zijn topvorm. De Zwitser won een rit in de Ronde van Tsjechië en werd ook twee keer tweede. Hij won ook het eindklassement voor zijn ploegmaat Ulissi en de Colombiaan Higuita.

Naast Hirschi komt ook Stefan Küng voor Zwitserland aan de start van de olympische wegrit. Hij werd in de olympische tijdrit achtste, op iets meer dan anderhalve minuut van Remco Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties