'Visma-Lease a Bike wil groene trui Biniam Girmay en Intermarché-Wanty stevige domper bezorgen'

'Visma-Lease a Bike wil groene trui Biniam Girmay en Intermarché-Wanty stevige domper bezorgen'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike is aan het werken aan zijn ploeg voor 2025. Daarbij is het op zoek naar een lead-out voor sprinter Olav Kooij.

Tegen de verwachtingen in verlengde Olav Kooij vorig jaar zijn contract bij Visma-Lease a Bike tot eind 2025. De Nederlander mocht dit jaar zijn debuut maken in de Giro, maar moest opgeven door ziekte. 

Kooij was door de afwezigheid van Wout van Aert op zichzelf aangewezen en miste toch een lead-out. Visma-Lease a Bike wil hem die nu geven en is volgens Wielerflits uitgekomen bij oude bekende Mike Teunissen.

Teunissen terug naar Visma-Lease a Bike?

Hij reed van 2019 tot 2022 al bij de Nederlandse ploeg. Daar vertrok hij echter omdat hij te weinig eigen kansen kreeg. Bij Intermarché-Wanty kreeg hij die wel in het voorjaar, in de sprints hielp hij dan weer Biniam Girmay

In de Tour zorgde dat voor veel succes, want Girmay won dit jaar maar liefst drie ritten en de groene trui. Vooral bij de laatste ritzege van Girmay zette Teunissen hem perfect af en moest de Eritreeër het maar afmaken. 

Bij Visma-Lease a Bike ligt er een meerjarig contract klaar voor de Nederlander. Naast lead-out voor Kooij zou Teunissen ook een rol krijgen in de voorjaarsploeg. Daar ziet Visma-Lease a Bike namelijk de broers Mick en Tim Van Dijke en Jan Tratnik vertrekken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties