Donderslag bij heldere hemel: ex-winnares Ronde van Vlaanderen houdt er plots mee op

Donderslag bij heldere hemel: ex-winnares Ronde van Vlaanderen houdt er plots mee op
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Coryn Rivera - ondertussen Coryn Labecki - heeft haar laatste koers gereden. Haar team kondigde haar afscheid plots aan. En zo komt er een einde aan een toch wel rijkgevulde carrière.

Het was een donderslag bij heldere hemel en op voorhand ook helemaal niet aangekondigd door de renster of haar ploeg, maar het is wel degelijk zo. Op 31-jarige leeftijd hangt Coryn Labecki haar fiets definitief aan de haak.

De 31-jarige Amerikaanse won ooit de Ronde van Vlaanderen, maar stopt er nu dus mee. Deze week reed ze haar laatste race en daarna kwam meteen het nieuws dat ze de rest van dit seizoen ook niet meer zal koersen.

Coryn Labecki heeft zo deze week haar laatste wedstrijd als profrenster gereden in de Kreiz Breizh Elites Femmes. Dat liet haar ploeg EF-Oatly-Cannondale weten in een persbericht op de sociale media en Instagram.

Labecki wilde graag naar de Olympische Spelen in Parijs, maar haalde de selectie uiteindelijk niet. Net in de Olympische week in het wielrennen hangt ze nu dus de fiets aan de haak. We wensen Labecki veel plezier in haar verdere leven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties