Gaat Lefevere mee in dat opbod? 'Alaphilippe weigert monstercontract en wil meer'

Gaat Lefevere mee in dat opbod? 'Alaphilippe weigert monstercontract en wil meer'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het contract van Julian Alaphilippe bij Soudal Quick-Step loopt eind dit jaar af. Waar ligt de toekomst van de Fransman?

Volgens Patrick Lefevere is er nog altijd geen beslissing genomen over de toekomst van Julian Alaphilippe bij zijn ploeg. Na elf seizoen als prof bij Soudal Quick-Step loopt zijn contract eind dit jaar af. 

De voorbije twee jaar leek het vertrek van Alaphilippe bij de ploeg van Lefevere al zeker, maar hij bood de Fransman eind vorig jaar een nieuw contract aan voor 2024 en 2025, maar wel tegen een lager loon. Dat weigerde hij. 

Alaphilippe weigert contract van drie miljoen euro

"Ik houd van Julian", zei Lefevere deze week aan de Britse wielerjournalist Daniel Benson. "Ik wil hem niet meer betalen dan ik al gedaan, heb. Mijn vermoeden is dat zijn manager grote aanbiedingen heeft van TotalEnergies en ik denk ook Tudor."

"Ik zou begrijpen als hij voor het geld kiest. Maar mocht hij met zijn hart kiezen, dan denk ik dat hij bij ons gaat blijven", zei Lefevere nog. Al lijkt Alaphilippe toch eerder voor geld dan voor zijn hart te kiezen. 

Volgens Wielerflits kon Alaphilippe namelijk een contract van ruim drie miljoen euro tekenen bij Q36.5 Pro Cycling, maar heeft hij dat geweigerd. De Franse ex-wereldkampioen lijkt het onderste uit de kan te willen halen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties