José De Cauwer onthult gevaarlijk punt: "Wordt een hele grote opgave"

José De Cauwer onthult gevaarlijk punt: "Wordt een hele grote opgave"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Zaterdag werken de mannen hun olympische wegrit in Parijs af. José De Cauwer verkende het parcours en stelde toch een paar zagen vast.

De olympische wegrit in Parijs is maar liefst 272 kilometer lang en telt zo'n 2800 hoogtemeters. Eerst wordt er een lange lus van zo'n 220 kilometer afgewerkt, daarna nog drie keer een lokale ronde met de beklimming naar Montmartre. 

Die plaatselijke ronde begint op zo'n 60 kilometer van de streep, de eerste beklimming van de Côte de la butte Montmartre (1.1 km aan 5.8%) staat op 45 kilometer van de streep op het programma, de laatste op 10 kilometer van de finish. 

"Het belangrijkste punt ligt hier, op Montmartre. Hier kan het gebeuren. Als je solo wil wegrijden, moet het hier gebeuren", zegt José De Cauwer bij Het Nieuwsblad. Maar dan moet er wel op tijd aan begonnen worden. 

De Cauwer ziet vuile straten in Parijs

De drie lokale rondes worden ook op smalle straten gereden, maar dat zal volgens De Cauwer geen probleem vormen. Er zullen dan maximaal nog maar 35 tot 40 renners in koers zijn. "Dat valt allemaal wel mee."

Al merkte De Cauwe wel nog iets anders op. "Er zijn wel een paar heel snelle afdalingen. De vraag is in hoeverre alle straten opgekuist zullen zijn? Dat wordt een heel grote opgave voor Parijs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties