Ine Beyen verklapt de tactiek van Kopecky en co in olympische wegrit: "Dat gaan ze niet doen"

Ine Beyen verklapt de tactiek van Kopecky en co in olympische wegrit: "Dat gaan ze niet doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De wegrit bij de mannen heeft duidelijk al wat geleerd voor de wedstrijd van de vrouwen. Ine Beyen ging wat informatie inwinnen bij de Belgische vrouwen.

Met Lotte Kopecky hebben de Belgische vrouwen misschien wel de topfavoriete voor goud op de olympische wegrit in hun rangen. Zij krijgt de steun van Margot Vanpachtenbeke, Julie Van de Velde en Justine Ghekiere. 

Er zijn echter nog heel wat favorieten, met onder meer het sterke Nederlandse blok. Zij brengen Wiebes, Vollering, Vos en Van Dijk aan de start. Al zijn er ook nog Longo Borghini, Labous, Niewiadoma en Uttrup Ludwig. 

Kopecky en co gaan afwachtend koersen

De Belgische vrouwen gaan dan ook met een duidelijke tactiek aan de start staan. "Ze zeggen duidelijk dat ze de koers niet gaan dragen", zei Ine Beyen op VRT1. "Want dat kunnen Nederland en Italië ook doen."

"Ze gaan zich niet gek laten maken, dat is mijn vooral bijgebleven." Gaan Vanpachtenbeke, Van de Velde en Ghekiere dan zelf aanvallen? "Ik denk vooral dat ze zich zo lang mogelijk gaan proberen te sparen."

"Ze gaan vooral de kleinere ploegen in de gaten houden zoals Schweinberger (Oostenrijk) en Majerus (Luxemburg). En voor de rest zal het de bedoeling zijn om de rest uit hun kot te lokken", zei Beyen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties