Oef! Lotte Kopecky sleept na zenuwslopende koers olympische medaille uit de brand, kampioene juicht niet

Oef! Lotte Kopecky sleept na zenuwslopende koers olympische medaille uit de brand, kampioene juicht niet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het goud van van Evenepoel was het aan Lotte Kopecky om een olympische medaille te behalen. Het is haar gelukt maar wat heeft ze er voor moeten werken. Kopecky pakte brons, Faulkner de titel.

Er waren in de olympische wegrace voor vrouwen een paar vluchtpogingen nodig om een mooie ontsnapping tot stand te brengen. Dat lukte uiteindelijk wel met zes rensters die zin hadden in een aanval van ver. Toen de favorieten dichterbij kwamen, lag alles op een zakdoek.

Net op dat moment werd Kopecky opgehouden door een valpartij. Ze was de enige favoriete die zo achterop geraakte. Er mocht niet getalmd worden: met een enorme krachttoer reed ze weer naar de elitegroep, die inmiddels de kop van de koers vormde.

Kopecky had wel al een cartouche opgebruikt en dan moest de finale nog losbarsten. Dat laatste gebeurde via de prikjes van Georgi, Vos, Longo Borghini en Deignan.

Die waren tevergeefs, maar later ging Vos er wel met Vas vandoor. Kopecky wou er nog naartoe en kreeg Faulkner mee. Die maakte nog een snedige indruk. De Amerikaanse vlamde weg en niemand van de andere drie had nog een antwoord.

Faulkner juichte niet toen ze over de streep kwam. Wellicht wist ze niet dat ze won. De drie achtervolgsters maakten er nog een prangende sprint van. Het zilver was voor Vos, Kopecky sleepte nog nipt brons uit de brand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties