Belgische achtervolgingsploeg verrast op Olympische Spelen en maakt nog kans op brons

Belgische achtervolgingsploeg verrast op Olympische Spelen en maakt nog kans op brons
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische mannen hebben het uitstekend gedaan in de ploegenachtervolging. Ze maken nog altijd kans op de bronzen medaille.

Geen Robbe Ghys bij de Belgische ploegenachtervolging, hij was nog te vermoeid na de Tour en is vervangen door Noah Vandenbranden. De Belgen gingen als eersten van start en deden het uitstekend. 

Het kwartet Lindsay De Vylder, Fabio Van den Bossche, Tuur Dens en Noah Vandenbranden verpulverden het Belgische record en zetten een tijd van 3'47"232. Het oude Belgische record bedroeg 3'51"186. 

Belgen maken nog kans op brons

De Belgen presteerden dus op het perfecte moment en werden daarvoor ook beloond. Ze werden zevende op tien deelnemende landen en mogen zo dinsdag aantreden in het vervolg van de comepetitie. 

Australië, Groot-Brittannië, Denemarken en Italië maken nog kans op het goud. De twee verliezers strijden dan samen met Frankrijk, Nieuw-Zeeland, België en Canada nog om de bronzen medaille. 

Maar de Belgen zijn dus nu al zeker van een olympisch diploma op de ploegenachtervolging. Met vorm zit het dus goed, wat veel belooft voor de rest van het olympisch baanwielrennen voor de Belgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties