Tom Boonen of Remco Evenepoel? Eddy Merckx twijfelt niet over wie de beste is

Tom Boonen of Remco Evenepoel? Eddy Merckx twijfelt niet over wie de beste is
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Met dubbel olympisch goud heeft Remco Evenepoel zichzelf nog wat hoger gezet in de Belgische wielergeschiedenis. Eddy Merckx schat Evenepoel heel hoog in.

Al heel snel in zijn carrière werd Remco Evenepoel 'de nieuwe Merckx' genoemd. Zijn palmares evenaren wordt moeilijk, maar Evenepoel is wel bezig om zelf een bijzonder stevige erelijst bij elkaar te rijden.

Op het vlak van kampioenschappen mist Evenepoel enkel nog de Europese titel op de weg. Op het BK, WK en de Spelen heeft hij de titel op de weg en in de tijdrit al eens gepakt. Op zijn 24ste heeft Evenepoel ook al 58 profzeges. 

Merckx over Evenepoel en Boonen

Merckx wil Evenepoel wel niet met zichzelf vergelijken. "De tijdperken zijn totaal verschillend, maar Remco is een van de grootste Belgische wielrenners uit de geschiedenis", zegt Merckx bij La Dernière Heure. 

"Ik schat hem nu al veel hoger in dan bijvoorbeeld een kampioen als Tom Boonen." En dat terwijl Boonen toch ook wereldkampioen werd en drie keer de Ronde van Vlaanderen en vier keer Parijs-Roubaix heeft gewonnen.

"Als hij in deze vorm is, kan ik geen koers bedenken die Remco niet zou kunnen winnen. Parijs-Roubaix? Dat is misschien de meest gecompliceerde. Maar als hij meer ervaring heeft opgedaan op de kasseien, waarom niet?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties