Kamiel Bonneu verzilvert zijn ritwinst met mooie transfer naar Belgisch WorldTour-team

Kamiel Bonneu verzilvert zijn ritwinst met mooie transfer naar Belgisch WorldTour-team
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Twee dagen na zijn zege in de koninginnenrit in de Arctic Race of Norway heeft Kamiel Bonneu een transfer te pakken. Hij trekt volgend jaar naar Intermarché-Wanty.

Dinsdag boekte Kamiel Bonneu zijn derde profzege in zijn carrière door de koninginnenrit in de Arctic Race of Norway te winnen. In 2022 won Bonneu de derde rit in de Tour of Britain en de Ronde van Tsjechië.

Na drie jaar bij Team Flanders-Baloise trekt de 25-jarige Bonneu nu voor twee jaar naar het Waalse WorldTour-team Intermarché-Wanty. "Vanaf mijn eerste gesprekken met Intermarché-Wanty en Aike Visbeek voelde ik dat we dezelfde visie deelden en op dezelfde golflengte zaten."

"Het was tijd voor mij om de stap naar de WorldTour te zetten na 3 jaar bij Team Flanders-Baloise", zegt Bonneu. "Nu wil ik deelnemen aan mijn eerste grote ronde met Intermarché-Wanty en laten zien waartoe ik in staat ben op het hoogste niveau." 

Visbeek over transfer Bonneu

Performance manager Aike Visbeek: "Kamiels profiel van klimmer-puncheur is vergelijkbaar met andere renners die we op het hoogste niveau hebben ontwikkeld zoals Lorenzo Rota en Georg Zimmermann."

"Kamiel kan schitteren in eendagskoersen zoals de Ardennenklassiekers. We moeten nog zien welk niveau hij haalt in het hooggebergte, maar we weten dat hij klaar is om een stap hogerop te zetten in het WorldTour-peloton." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties