Manager van Team Flanders-Baloise over de moeilijkheden voor zijn ploeg: "Kan ik niet ontkennen"

Manager van Team Flanders-Baloise over de moeilijkheden voor zijn ploeg: "Kan ik niet ontkennen"

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Het zijn mooie tijden voor Team Flanders-Baloise. Met Kamiel Bonneau boekte het zijn eerste zege van het seizoen, ook in de ploegenachtervolging is de Vlaamse ploeg goed vertegenwoordigd.

Het heeft acht maanden geduurd, maar Kamiel Bonneu heeft Team Flanders-Baloise dinsdag dan toch zijn eerste zege van 2024 bezorgd. Vorig jaar boekte de ploeg geen enkele profzege, in 2022 was een topjaar met vier zeges. 

De Belgische ploegenachtervolging deed het ook goed op de Olympische Spelen, waar Team Flanders Baloise ook een groot aandeel in heeft. Tuur Dens, Noah Vandenbranden, Lindsay De Vylder rijden bij de Vlaamse ploeg. 

Ook vierde man Fabio Van den Bossche kreeg zijn opleiding bij Team Flanders-Baloise voor hij in 2022 naar Alpecin-Deceuninck verhuisde. "Uiteraard hebben die prestaties ons deugd gedaan", zegt Christophe Sercu (53), teammanager van Team Flanders-Baloise, bij Het Nieuwsblad. 

Opsteker voor Team Flanders-Baloise

Het doel van de ploeg is dan ook om jonge renners goed te laten presteren. Niet makkelijk, want steeds meer jonge renners kiezen voor opleidingsploegen van topteams om zich te ontwikkelen. Maar volgens Sercu heeft Team Flanders-Baloise nog altijd zijn plaats.

"Dat het landschap gewijzigd is, kan ik niet ontkennen. Maar natuurlijk zijn we nog relevant." Team Flanders-Baloise leidde renners op die de overstap konden maken naar een andere ploeg.

"Het voorbije jaar alleen al denk ik aan Milan Fretin (Cofidis), Vito Braet (Intermarché-Wanty), Sander Depestel (Decathlon-AG2R) of Jenno Berckmoes (Lotto Dstny). Die jongens halen daar meteen een hoog niveau", stelt Sercu nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties