Heel veel druk op Lotte Kopecky voor het omnium: "Zou een grote ontgoocheling zijn"

Heel veel druk op Lotte Kopecky voor het omnium: "Zou een grote ontgoocheling zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag doet Lotte Kopecky een gooi naar een medaille in het omnium. Er wordt bijzonder veel verwacht van de bronzen medaille van de wegrit.

Met Fabio Van den Bossche pakte België al een bronzen medaille in het omnium bij de mannen. Van den Bossche pakte begin dit jaar nog brons op het EK, maar zijn medaille op de Spelen was toch een verrassing. 

Bij Lotte Kopecky wordt een medaille toch meer verwacht. Vorig jaar pakte Kopecky zowel op het EK als op het WK brons in het omnium, maar begin dit jaar werd ze wel pas zevende op het EK in het omnium. 

Kopecky topfavoriete omnium

Kopecky pakte in de wegrit al brons op de Spelen en wordt als een van de favorieten gezien voor goud in het omnium. Ex-baanwielrenner Iljo Keisse legt de lat voor Kopecky dan ook bijzonder hoog wat haar kansen op een medaille betreft. 

"Ze is de absolute topfavoriete, wat er ook wel voor zal zorgen dat alle ogen op haar gericht gaan zijn", zegt Keisse bij Sporza Daily. "Hoe ik haar kansen inschat? Heel groot. Geen medaille zou een ontgoocheling zijn."

Zondag om 11u begint Kopecky aan haar omnium met de scratch, de temporace staat om 11u57 op het programma, de afvalkoers om 12u53 en de afsluitende puntenkoers om 13u56. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties