Patrick Evenepoel laat er geen twijfel over bestaan: "Wie Remco een beetje kent..."

Patrick Evenepoel laat er geen twijfel over bestaan: "Wie Remco een beetje kent..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft na zijn dubbele olympische titel in Parijs een weekje rust genomen. Al heeft Evenepoel wel al een nieuw doel in zijn hoofd zitten.

Na de Dauphiné, een hoogtestage, drie weken de Tour en de Olympische Spelen was Remco Evenepoel eens toe aan wat rust. Om dan in het najaar nog eens te kunnen uitblinken. 

Evenepoel vertrok zondagavond op reis en keerde vrijdagavond terug, zonder te fietsen. De 170 kilometer van zijn eigen R.EV Ride waren ook voor Evenepoel lastig. "Het was best pijnlijk vandaag", zei Evenepoel bij Het Nieuwsblad. 

Evenepoel wil scoren op WK wielrennen

Al zullen die 170 kilometer Evenepoel wel helpen om de motor weer op gang te brengen. "Morgen begint de voorbereiding op het WK", zegt vader Patrick Evenepoel bij Sporza. "Daar is hij nu al mee bezig."

Op 22 september wil Evenepoel voor een tweede keer wereldkampioen tijdrijden worden, een week later wil hij ook op de weg zijn tweede wereldtitel pakken. Al zal Tadej Pogacar een stevige concurrent zijn. 

"Iemand die Remco een beetje kent, weet dat hij vanaf zondag zijn focus volledig zal gaan naar het WK", stelt Patrick Evenepoel nog. En als Evenepoel ergens op focust, dan is Evenepoel er vaak dicht bij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties