Nafi Thiam verdient bijna even veel als Remco Evenepoel aan dubbel goud (of toch niet helemaal)

Nafi Thiam verdient bijna even veel als Remco Evenepoel aan dubbel goud (of toch niet helemaal)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel pakte op de Olympische Spelen als enige twee medailles. Daar verdiende hij ook stevig aan, maar Nafi Thiam verdiende toch bijna even veel.

Goud in de olympische tijdrit en de olympische wegrit. Remco Evenepoel pakte een unieke dubbel op de Olympische Spelen in Parijs. Geen enkele mannelijke renner deed hem die dubbel op de Spelen al voor. 

Voor een gouden medaille geeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) een bonus van 50.000 euro, waar wel nog belastingen op moeten worden betaald. Evenepoel krijgt dus twee keer zo'n bonus. 

Toch verdient Nafi Thiam bijna even veel met haar olympisch goud in de zevenkamp. Van de internationale atletiekfederatie World Athletics krijgt ze namelijk nog een extra geldpremie van zo'n 50.000 dollar (zo'n 46.000 euro). 

Bonus van Soudal Quick-Step voor Evenepoel

Evenepoel zal echter nog veel meer overhouden aan zijn dubbele olympische titel in Parijs. Hij krijgt namelijk nog een stevige bonus van zijn ploeg Soudal Quick-Step. Dat zei Patrick Lefevere zelf bij HLN. 

"Bij mij zal het een veelvoud van dat bedrag zijn", zei Lefevere. "Een erfenis van eerdere contractonderhandelingen. Zo gaat dat nu eenmaal. Hij heeft het verdiend. Al blijft het jammer dat onze sponsors daar weinig tot niets aan hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties