Remco Evenepoel verklapt zijn bucketlijst én wil het daarvoor ook anders aanpakken

Remco Evenepoel verklapt zijn bucketlijst én wil het daarvoor ook anders aanpakken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel heeft met zijn dubbele olympische titel opnieuw iets van zijn bucketlist kunnen schrappen. Al staan er wel nog wat dingen op die lijst van Evenepoel.

Op zijn 24ste heeft Remco Evenepoel al bijzonder veel op zijn palmares staan. Op het BK, WK en de Olympische Spelen pakte hij zowel in het tijdrijden als op de weg al de titel. Op het EK ook al de tijdrit.  

Daarnaast won Evenepoel al de Vuelta, twee keer Luik-Bastenaken-Luik, ritten in de Giro, Tour en de Vuelta, de Ronde van Polen, drie keer de Ronde van de Algarve, de UAE Tour en twee keer de Baloise Belgium Tour. 

Evenepoel wil Giro en Tour winnen

Wat staat er eigenlijk nog op de bucketlist van Evenepoel? "De Giro en de Tour wil ik er echt graag bij hebben", zegt Evenepoel bij Sporza. "Zeker na mijn derde plaats heb ik nu het gevoel dat het er zeker in zit."

Evenepoel heeft nog heel wat jaren voor zich en wil zich ook meer gaan richten op het klimmen dan op het tijdrijden. Dit jaar heeft Evenepoel gemerkt dat een grote ronde niet gewonnen wordt in een tijdrit, maar wel bergop. 

Evenepoel heeft alles gewonnen in het tijdrijden, hij kan het nu wat meer loslaten. "Ik ga geen drastische veranderingen doorvoeren. Maar misschien wel een kilootje lichter worden om beter te kunnen presteren op de hoge cols."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties