Absolute primeur voor Wout van Aert, die moet wat bekennen en maakt ook Cian Uijtdebroeks blij: "Daar snak ik naar"

Absolute primeur voor Wout van Aert, die moet wat bekennen en maakt ook Cian Uijtdebroeks blij: "Daar snak ik naar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Er komt op zijn 29ste een absolute primeur aan voor Wout van Aert. Hij gaat iets doen wat hij nog nooit eeder heeft gedaan: twee grote ronden rijden in hetzelfde jaar.

Bij het voorstellen van zijn selectie voor de Vuelta maakt Visma-Lease a Bike op zijn site duidelijk dat Van Aert een leidersrol zal opnemen, samen met de klassementsman Sepp Kuss. "Ik heb bovenal heel veel zin in de Vuelta", blikt Van Aert zelf vooruit. "Tijdens de Tour vond ik tegen het einde pas echt mijn goede benen terug."

Dat piloteerde hem richting een bronzen medaille in de olympische tijdrit. "Ik voel me zeker niet uitgeblust. Het is natuurlijk afwachten hoe mijn lichaam reageert op het rijden van twee grote rondes in een jaar, simpelweg omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik deze Vuelta goed kan verteren."

Van Aert vrij fris uit de Tour gekomen

Een reden hiervoor is dat hij niet zo vermoeid uit de Tour is gekomen dan andere jaren. "Ik wil het goede gevoel gebruiken om weer eens te winnen. Daar snak ik wel naar." Die laatste overwinning is al veel te lang geleden. "Laten we beginnen met jagen op één etappezege. Hopelijk volgt er dan vanzelf een succesvolle ronde."

Het zou goed zijn als Van Aert al vroeg een hoofdvogel kan afschieten. Dat zou voor een bevrijding zorgen. "In de eerste paar dagen liggen er al mooie kansen. Misschien is de rode trui dan een mogelijkheid. Mijn persoonlijke hoofddoel is het kapen van ritten. Daarnaast wil ik uiteraard van waarde zijn voor Sepp en Cian Uijtdebroeks."

Van Aert wil ook klimmers ondersteunen

Een uitspraak die de twee klimmers uit de ploeg graag zullen horen. Ze zullen zijn hulp bergop goed kunnen gebruiken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties