Belgian Cycling bedient Belgische wierfans op hun wenken met actie waar ook Evenepoel en Van Aert aan meededen

Belgian Cycling bedient Belgische wierfans op hun wenken met actie waar ook Evenepoel en Van Aert aan meededen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De Belgische wielerfans, vooral zij met sympathie voor Remco Evenepoel en Wout van Aert, krijgen een kans om iets unieks in huis te halen. Daar zorgt Belgian Cycling voor.

Voor Belgian Cycling zijn de Olympische Spelen uitgedraaid op één groot succes. Met de medailles van Remco Evenepoel (2 gouden stuks), Wout van Aert, Lotte Kopecky en Fabio Van den Bossche zorgde de wielersport voor maar liefst de helft van alle Belgische medailles op de Spelen. Een aandeel om erg fier op te zijn.

Dat succes is er ook mede dankzij de supporters gekomen, want heel wat Belgen zakten natuurlijk af naar Parijs. Zeker op de dag van de olympische wegrit was dat goed merkbaar. De zone rond de beklimming Montmartre werd ingepalmd met heel wat Belgische vlaggen en aanmoedigingen van de renners voor Team Belgium.

Ook Evenepoel en Van Aert signeren

Belgian Cycling wil die fans nu iets teruggeven. De Belgische wielerfederatie geeft twee olympische wedstrijdshirts weg. Deze shirts zijn gehandtekend door alle Belgische renners en rensters die actief waren op de Olympische Spelen. Daar horen natuurlijk ook de immer populaire Remco Evenepoel en Wout van Aert bij.

U kan de shirts winnen door zich in te schrijven op de nieuwsbrief van Belgian Cycling en/of door een poll te beantwoorden in de app van de federatie. De wedstrijd loopt af op 21 augustus, de winnaars zullen uiterlijk op 26 augustus aangekondigd worden. Met de handtekeningen van de toppers erop zal er wel heel wat interesse voor zijn. 

Evenepoel-show op Grote Markt

De eenheid tussen fans en atleten was ook al mooi zichtbaar bij de huldiging op de Brusselse Grote Markt. Remco Evenepoel en Fabio Van den Bossche waren de wielrenners die hierbij present tekenden. Van Aert en Kopecky gaven verstek: die eerste bereidt zich voor op de Vuelta, die laatste reed en won het dernycriterium in Wilrijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties