OFFICIEEL: Alpecin-Deceuninck bevestigt opvallend nieuws rond Mathieu van der Poel

OFFICIEEL: Alpecin-Deceuninck bevestigt opvallend nieuws rond Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Deceuninck heeft het nieuws over Mathieu van der Poel dat er zat aan te komen bevestigd. Hij is al diep genoeg gegaan op de Olympische Spelen, hij hoeft er kort nadien de Vuelta niet bij te nemen.

Van der Poel had er zich nooit definitief uitgesproken over een Vuelta-deelname en hield zo de deur reeds op een kier. Deze ochtend meldde Wielerflits al dat Van der Poel dan toch niet zou meedoen aan de Vuelta. Er zou gekozen zijn voor een ander traject richting WK. Communicatie vanuit de ploeg maakt nu ook duidelijk dat dit klopt. 

Alpecin-Deceuninck heeft inmiddels zijn officiële Vueltaselectie bekendgemaakt en doet dat met een woordje Spaans. In de selectie geen spoor van Mathieu van der Poel, die dus via andere wedstrijden de opbouw richting het WK zal verzorgen. Ondertussen kijken ze bij zijn ploeg uit naar de Vueltastart in het Portugese Lissabon.

Groves kopman Alpecin-Deceuninck

Er wordt ook nog eens verwezen naar het feit dat Kaden Groves vorig jaar de groene trui veroverde. De Australiër is ook in 2024 de kopman van Alpecin-Deceuninck in de Vuelta. Met hem gaat de Belgische formatie voor ritzeges. Als alles goed verloopt zit er misschien ook wel weer een nieuwe puntentrui in voor Groves.

Meer dan waarschijnlijk zal hij hiervoor de strijd aangaan met Wout van Aert. Groves hoeft uiteraard niet de enige renner te zijn die Alpecin-Deceuninck inzet in zijn jacht op ritzeges. Ook Ballerstedt, Holmann, Riesebeek, Vergallito en Belgen Quinten Hermans, Xandro Meurisse en Edward Planckaert rijden de Vuelta.

Hoge verwachtingen bij Alpecin-Deceuninck

De ploeg wil weer grootse dingen bereiken en dus zijn de verwachtingen zijn hooggespannen. Het zal lang niet simpel zijn om even goed te doen als vorig seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties