🎥 Gevallen gele trui Vollering krijgt weinig hulp van ploeg: ploegleider komt met uitleg

🎥 Gevallen gele trui Vollering krijgt weinig hulp van ploeg: ploegleider komt met uitleg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Demi Vollering is haar gele trui kwijt in de Tour de France Femmes. De Nederlandse kwam in de finale van de vijfde rit ten val en verloor bijna twee minuten.

Vollering bleef na haar val een tijdje staan, maar kon toch haar weg vervolgen. De Nederlandse had duidelijk pijn, maar reed de rit wel nog uit. Ze verloor wel bijna twee minuten en volgt nu op 1'19" van gele trui Niewiadoma. 

Ploegleider Danny Stam was verrast dat Vollering erbij lag. "Over de radio hoorden we wel 'SD Worx-ProTime', maar geen gele trui", zegt Stam bij NOS. "We sprongen uit de auto en plots stond Demi daar. We waren verrast."

Weinig hulp voor Vollering

Bredewold wachtte nog op Vollering, de rest van haar ploeggenotes leek haar in de steek te laten. Al spreekt Stam dat wel tegen. Volgens hem was het niet ver meer naar de finish om nog veel te organiseren. 

"Bovendien was er weinig overzicht en dus geen ruimte om rensters te laten wachten. En als je Lorena (Wiebes, nvdr.) laat wachten, rijdt Demi in de laatste anderhalve kilometer haar ook weer los." Wiebes sprintte zelf nog naar plek acht. 

De uitleg van Wiebes was ook vreemd. "Ik zag wel iets geels op de grond liggen, dus dat is heel erg balen. Ik heb Demi nog niet gesproken, maar als het bij schaafwonden blijft dan is het niet zo erg. In de bergen kan ze nog heel veel tijd goedmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties