📷 UAE Team Emirates zet Tadej Pogacar in de bloemetjes, maar krijgt stevige boete

📷  UAE Team Emirates zet Tadej Pogacar in de bloemetjes, maar krijgt stevige boete
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

UAE Team Emirates moet al meteen een boete van meer dan 4000 euro in de Vuelta. De ploeg pakte namelijk uit met een ander shirt tijdens de ploegpresentatie.

Geen Tadej Pogacar aan de start van de Vuelta, de Sloveense winnaar van de Giro en de Tour geniet van wat rust in voorbereiding op het WK eind september. UAE Team Emirates wilde hun kopman toch eren in de Vuelta. 

Het pakte tijdens de ploegenvoorstelling van donderdag dan ook uit met een aangepast shirt. Op hun normale witte uitrusting waren roze en gele accenten aangebracht, die verwijzen naar de leiderstrui in de Giro en de Tour. 

De ploeg droeg de shirts enkel tijdens ploegenvoorstelling, tijdens de Vuelta rijdt het met zijn normale uitrusting. Maar UAE Team Emirates had geen goedkeuring gekregen van de UCI om het speciale shirt te dragen tijdens de ploegenvoorstelling. 

Stevige boete voor UAE Team Emirates

De UCI legde de ploeg dan ook een boete op. De zeven renners die aanwezig waren kregen een boete van 500 Zwitserse frank en een puntenaftrek van 15 UCI-punten. Ook ploegleider Marco Marcato kreeg een boete van 500 Zwitserse frank.

In totaal moet de ploeg uit de Emiraten 4185 euro aan boetes betalen. Voor een ploeg met een budget van meer dan 50 miljoen euro is dat echter een peulschil. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties