'Transfer van Julian Alaphilippe is helemaal rond, aankondiging volgt binnenkort'

'Transfer van Julian Alaphilippe is helemaal rond, aankondiging volgt binnenkort'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Dat Julian Alaphilippe vertrekt bij Soudal Quick-Step, is al een tijdje duidelijk. Waar de Fransman volgend seizoen rijdt, is echter nog niet officieel.

Na elf jaar trekt Julian Alaphilippe straks de deur achter zich dicht bij Soudal Quick-Step. Patrick Lefevere deed hem nog een voorstel om langer te blijven, maar aan verminderde voorwaarden en hoge bonussen. 

Dat zag Alaphilippe niet zitten en dus vertrekt de Fransman eind dit jaar. Waar zijn toekomst ligt, is echter nog niet duidelijk. Heel wat Franse ploegen willen Alaphilippe graag binnenhalen, maar die lijkt hij links te laten liggen. 

Alaphilippe naar Tudor

Volgens Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport kiest Alaphilippe namelijk voor een avontuur bij het Zwitserse Tudor Pro Cycling, de ploeg van Fabian Cancellara. Die ploeg rijdt op het procontinentale niveau. 

De deal tussen Alaphilippe en Tudor zou al rond zijn, de officiële aankondigen zou binnen de week moeten volgen. Met de komst van Alaphilippe zou Tudor na Marc Hirschi opnieuw een grote naam binnenhalen. 

Het maakt de ambities van de ploeg alleen maar duidelijker, namelijk een plek in de WorldTour. Door een van de beste procontinentale teams te worden, kan Tudor namelijk wildcards afdwingen voor alle grote koersen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties