Wout van Aert heeft de knop al onmiddellijk omgedraaid na zijn ritzege in de Vuelta

Wout van Aert heeft de knop al onmiddellijk omgedraaid na zijn ritzege in de Vuelta

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert heeft eindelijk nog eens kunnen zegevieren en mag nog een dagje langer in de rode leiderstrui rondrijden. Al beseft hij dat het ook de laatste zal worden.

Na zijn derde plaats in de openingstijdrit strandde Wout van Aert op amper drie seconden van de rode leiderstrui. Dankzij zijn tweede plaats in de tweede rit pakte Van Aert zes bonificatieseconden en de leiderstrui. 

Met tien bonificatieseconden voor zijn ritzege breidde Van Aert zijn voorsprong in het klassement nog wat uit. Hij heeft nu 13 seconden voorsprong op McNulty en 15 seconden op Vacek. Primoz Roglic volgt op 30 seconden. 

Laatste dag voor Van Aert in rode trui

Dinsdag mag Van Aert dus een tweede dag de rode leiderstrui dragen, maar hij beseft zelf dat het bijzonder moeilijk zal zijn om die te behouden. De vierde rit eindigt namelijk op de Pico Villuercas (14.6 km aan 6.1%). 

Op papier lijkt dat doenbaar, maar van kilometer vijf tot kilometer twee van de finish zakt het stijgingspercentage niet onder de 11 procent. "Helaas is het plezier nu over", zei Van Aert meteen na zijn ritzege. 

"Morgen ben ik blij om de rol van leider in het team over te geven aan Kuss en Uijtdebroeks. Het zal de eerste test worden voor de mannen van het algemeen klassement. Voor mij wordt het te lastig om de rode trui te verdedigen, dus ik ga er nog een keer van genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties