πŸŽ₯ Van Eetvelt gaat in de fout en baalt: Roglic slaat dubbelslag in de Vuelta in eerste bergrit

πŸŽ₯ Van Eetvelt gaat in de fout en baalt: Roglic slaat dubbelslag in de Vuelta in eerste bergrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic heeft de vierde etappe in de Vuelta gewonnen. De Sloveen klopte in de slotmeters Lennert Van Eetvelt, die te vroeg juichte, in de sprint bergop.

In de vierde etappe van de Vuelta mochten de klimmers een eerste keer hun benen testen. Er wachtte de renners een beklimming van tweede, eerste en derde categorie voor ze aan de slotklim naar Pico Villuercas (14.6 km aan 6.1%) begonnen. 

Vijf renners ontsnapten uit het peloton en zaten in de vlucht van de dag. Daarbij één Belg met Sylvain Moniquet (Lotto Dstny). Hij kwam als eerste boven op de eerste twee beklimmingen en pakt zo de bolletjestrui. 

Castrillo (Equipo Kern Pharma) en Armirail (Decathlon-AG2R) bleven als laatste vluchters over, waardoor Van Aert en Groves konden sprinten voor de derde plaats bij de tussensprint. De Australiër haalde het en loopt zo twee punten in op Van Aert. 

Van Eetvelt juicht te vroeg, Roglic wint

Op de steile slotklim, met percentages tot 20%, staken Roglic, Mas en Van Eetvelt erbovenuit. Ook Almeida, Gall en Riccitello kwamen nog aansluiten net voor de slotkilometer. Doordat het vooraan stil viel, kon ook nog Landa komen aansluiten. 

De Spanjaard probeerde iedereen te verrassen met een late uitval, maar Van Eetvelt reageerde bijzonder vinnig. Van Eetvelt dacht even dat hij won, maar Roglic ging in de laatste meters toch nog voorbij Van Eetvelt. De Sloveen neemt ook de leiderstrui over van Wout van Aert. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties