De Cauwer komt meteen met duidelijke waarschuwing voor twee Belgen in de Vuelta

De Cauwer komt meteen met duidelijke waarschuwing voor twee Belgen in de Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op dag vier van de Vuelta gaat het peloton voor het eerst echt klimmen. En dus moeten de klassementsrenners meteen op de afspraak zijn.

De voorbije twee dagen kregen de renners in de Vuelta al etappes van meer dan 2500 hoogtemeters voorgeschoteld, toen werd het twee keer een sprint. Op dag vier stijgt het aantal hoogtemeters naar iets meer dan 3500. 

Er staat een beklimming van tweede categorie, eerste categorie en derde categorie op het programma voor de renners beginnen aan de slotklim van Pico Villuercas (14.6 km aan 6.1%). In de laatste vijf kilometer zijn er stroken tot 19%. 

De Cauwer waarschuwt Uijtdebroeks en Van Eetvelt

De klassementsrenners zullen dus een eerste keer moeten tonen wat ze waard zijn. Daarbij twee Belgen met Cian Uijtdebroeks (Visma-Lease a Bike) en Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstny). Zij ambiëren de top tien. 

"De lichtgewichten zullen aan zet zijn. Voor mannen als Cian Uijtdebroeks en Lennert Van Eetvelt wordt het dus een belangrijke dag", blikt José De Cauwer vooruit bij Sporza. 

Ze zullen er meteen moeten staan. "Vandaag missen zou een teken aan de wand zijn. Als ze een klassement willen rijden, zullen ze moeten proberen meedoen", besluit De Cauwer nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties