Topper bevestigt zijn vertrek bij Alpecin-Deceuninck en heeft al nieuwe ploeg gevonden

Topper bevestigt zijn vertrek bij Alpecin-Deceuninck en heeft al nieuwe ploeg gevonden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het contract van Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen werd verlengd tot eind 2028 bij Alpecin-Deceuninck. Dat heeft wel gevolgen voor de rest van de ploeg.

De Australiër Kaden Groves, die in de Vuelta al een etappe won, verlaat Alpecin-Deceuninck na twee jaar. "Het voelt heel goed om te rijden voor dit team, maar ik heb al een contract voor volgend jaar getekend", zegt Groves bij Het Nieuwsblad. 

Groves heeft dus al een nieuwe ploeg gevonden, binnenkort wordt bekendgemaakt waar volgend jaar zal rijden. Volgens Cyclingnews heeft de Australiër gekozen hebben voor Astana Qazaqstan, de ploeg van Aleksandr Vinokoerov. 

Vermijdt Groves degradatie Astana?

Astana heeft met het Chinese XDS een nieuwe investeerder en dus ook meer financiële slagkracht gekregen. XDS, een fabrikant van koolstofproducten, heeft zich voor minstens vijf jaar verbonden aan de formatie.

Maar de tijd dringt voor Astana. De ploeg van Vinokoerov staat op dit moment op een degradatieplaats en moet zo'n 4000 UCI-punten goedmaken om zijn status van WorldTour-ploeg niet te verliezen eind 2025. 

Groves moet de ploeg daarbij helpen, hij verzamelde dit jaar al 1100 UCI-punten, vorig jaar zelfs meer dan 2000. Ook Alberto Bettiol, die op 15 augustus de overstap maakte, en Wout Poels moet Astana van degradatie behouden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties