🎥 Misrekenen Roglic en co zich in de Vuelta? Ben O'Connor mag nu zelfs dromen van eindwinst

🎥 Misrekenen Roglic en co zich in de Vuelta? Ben O'Connor mag nu zelfs dromen van eindwinst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Australiër Ben O'Connor heeft de macht gegrepen in de Vuelta. Hij was de sterkste van een kopgroep en neemt ook met veel voorsprong de rode leiderstrui over van Primoz Roglic.

Na een openingstijdrit, drie sprints en een bergrit was het eindelijk eens aan de vluchters in de zesde etappe. De renners konden voor de etappe nog wat krachten opdoen, want de etappe ging van start in een supermarkt van Carrefour. 

Een groep van maar liefst 33 renners reed weg uit het peloton, waaruit ook de definitieve ontsnapping van tien ontstond. Met Mauri Vansevenant was er één Belg bij, ook O'Connor, Vine, Sanchez en Lipowitz zaten erbij. 

Red Bull-BORA-hansgrohe en Primoz Roglic wilden duidelijk de rode leiderstrui weggeven en de vluchters kregen een voorsprong van zo'n vier minuten. Maar het draaide niet vooraan en O'Connor ging er samen met Leemreize vandoor op meer dan 50 kilometer van de streep. 

O'Connor neemt stevige voorsprong in klassement

De voorsprong van de twee op de andere vluchters groeide alsmaar, op 27,5 kilometer van de streep liet O'Connor Leemreize achter en reed solo naar de zege. De Australiër neemt ook de rode leiderstrui over van Primoz Roglic. 

O'Connor heeft nu bijna 5 minuten voorsprong op Roglic en Almeida, voor iemand die dit jaar nog vierde werd in de Giro toch bijzonder veel. Gaat het peloton daar nog spijt van krijgen? Adam Yates verloor door een val nog meer dan twee minuten. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties