Het is gebeurd: deze renner kreeg in de Vuelta de eerste gele kaart

Het is gebeurd: deze renner kreeg in de Vuelta de eerste gele kaart

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf 1 augustus tot eind dit jaar doet de UCI een proefproject met gele kaarten. In de Vuelta werd woensdag de eerste uitgedeeld.

De UCI werkt aan een nieuw systeem van bestraffingen voor renners. Daarbij wordt van begin deze maand tot begin 2025 een testperiode ingelast met het uitdelen van gele kaarten. Vanaf volgend jaar zouden die dan effectief worden.

In de Vuelta werd woensdag een eerste renner bestraft met een gele kaart. Die eer was weggelegd voor James Knox van Soudal-QuickStep wegens onjuist en gevaarlijk gedrag tegenover toeschouwers.

De Brit kreeg ook een boete van 200 Zwitserse frank opgelegd en wordt 10 UCI-punten afgetrokken. De UCI wil af van het huidige systeem van bestraffingen.

Het systeem met de gele kaarten wordt vanaf 1 januari 2025 effectief. Wie bijvoorbeeld twee gele kaarten krijgt in een eendagskoers of rittenkoers krijgt een diskwalificatie en zeven dagen schorsing.

De sancties worden iedere keer groter, tot bijvoorbeeld 30 dagen schorsing voor een renner die 6 gele kaarten pakt in een periode van een jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties