Problemen voor Van Aert en co? Sponsor van topploeg Visma-Lease a Bike zit in vieze papieren

Problemen voor Van Aert en co? Sponsor van topploeg Visma-Lease a Bike zit in vieze papieren
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Visma-Lease a Bike is een van de beste wielerploegen ter wereld en dus interessant voor sponsors. Maar de kledingsponsor van de ploeg zit wel in de problemen.

AGU, de Nederlandse kledingsponsor van Visma-Lease a Bike, zit in de problemen. Het kampt nog altijd met hoge voorraden sinds de coronacrisis. Dat zorgde destijds voor een verlies van zo'n 1,8 miljoen euro. 

Het Nederlandse bedrijf uit Alkmaar had de verliezen  door besparingen kunnen terugdringen, maar had ook nood aan nieuwe financiering. Die kwam er ondanks een principeakkoord tussen schuldeisers uiteindelijk niet. 

Het bedrijf vroeg ook uitstel van betaling. dat geldt ook voor de kleding die AGU als sponsor van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) levert voor de nationale wielerploegen. Daarmee rijdt  Mathieu van der Poel dus op het WK. 

AGU geen sponsor meer van Visma-Lease a Bike

Voor wielerploeg Visma-Lease a Bike zou er echter geen probleem zijn. Wout van Aert en co moeten dus niet vrezen voor een tekort aan wielerbroeken of wielershirts wat de rest van 2024 betreft, dat bevestigt een woordvoerder van de ploeg. 

Volgend seizoen zal AGU ook geen sponsor meer zijn van Visma-Lease a Bike. De Nederlandse topploeg moet dus op zoek gaan naar een nieuwe leverancier van zijn wieleroutfit voor 2025. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties