Jonge Belg is wereldkampioen puntenkoers

Jonge Belg is wereldkampioen puntenkoers
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We hebben er opnieuw een wereldkampioen bij. Op het wereldkampioenschap baanwielrennen voor junioren in het Chinese Luoyang kroonde Nicolas Aernouts zich vrijdagnamiddag op knappe wijze tot wereldkampioen puntenkoers.

Nicolas Aernouts is vrijdagnamiddag op knappe wijze wereldkampioen puntenkoers geworden op het wereldkampioenschap baanwielrennen voor junioren in het Chinese Luoyang.

De Belg wist als enige het hele peloton op een ronde te trakteren en verzamelde zo twintig bonuspunten, voldoende om samen met een paar sprintpunten de zege te pakken.

© photonews

Onze 18-jarige landgenoot verzamelde op die manier in totaal 31 punten tijdens de 100 ronden (25 kilometer) en tien sprints tellende wedstrijd. Daarmee hield hij de concurrentie nipt af.

Tarling pakt brons

De Braziliaan Lucca Marques Ferreira Silva pakte zilver met 23 punten. Het brons was voor de Brit Finlay Tarling, de jongere broer van Joshua Tarling van INEOS-Grenadiers. De Brit verzamelde 20 punten.

Voor Nicolas Aernouts is het een geweldig succes dat hij een wereldtitel kan vieren. De komende dagen komen er misschien nog (gouden) medailles bij op het WK baanwielrennen in China.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties