Balen net voor de rustdag: Lennert Van Eetvelt spreekt klare taal na offday in de Vuelta

Balen net voor de rustdag: Lennert Van Eetvelt spreekt klare taal na offday in de Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Lennert Van Eetvelt heeft net voor de rustdag geen goede zaak gedaan in de Vuelta. De Belg van Lotto Dstny moest lossen op de slotklim en verloor veel tijd.

Met een vijfde, derde en negende plaats deed Lennert Van Eetvelt het al goed in de Vuelta. Hij stond op een mooie zesde plaats in het klassement, op zo'n 45 seconden van de derde plaats van Mikel Landa. 

Daags voor de eerste rustdag toonde Van Eetvelt een eerste keer tekenen van zwakte. Hij loste op de laatste beklimming en verloor zo'n vier minuten op de andere favorieten. Van Eetvelt zakt zo van de zesde naar de 15de plaats in het klassement. 

"Van bij de start voelde ik al dat ik niet de beste benen had. Ik wist dat ik ging afzien, maar gelukkig was ik niet de enige. Ik verloor wat tijd vandaag en heb vooral tegen mezelf moeten vechten", reageerde Van Eetvelt bij VTM Nieuws. 

Van Eetvelt moest even voet aan grond zetten

Dat vond Van Eetvelt jammer, want Lotto Dstny leverde opnieuw uitstekend werk voor hem. En tijdens de wedstrijd moest Van Eetvelt nog even voet aan de grond zetten toen Woods enkele plaatsen voor hem onderuit ging. 

"Maar achteraf geen probleem. Ik kijk uit naar de rustdag", stelt Van Eetvelt nog. Hij staat nu op net geen 9 minuten van leider O'Connor. Het verschil met de tiende in het klassement, David Gaudu, bedraagt iets meer dan twee minuten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties