Sven Vanthourenhout voelt de bui al hangen: "Ik zal het moeten uitleggen"

Sven Vanthourenhout voelt de bui al hangen: "Ik zal het moeten uitleggen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

De Belgische renners blijven het ontzettend goed doen. Een luxesituatie, al maakt het het selectiewerk van de bondscoach er niet gemakkelijker op.

Na de Vuelta wordt er vooral gekeken naar het EK en het WK als de twee grote wielerafspraken. Voor bondscoach Sven Vanthourenhout wordt het een aartsmoeilijke opdracht om de juiste selecties te maken.

Een eerste hot item is het EK, met Jasper Philipsen en Tim Merlier die op de deur staan te kloppen om te starten als sprinter, maar ook Wout van Aert mengt zich in dat debat.

“Als je iemand thuislaat die op een selectie had gerekend, vind ik het heel belangrijk om goed te communiceren waarom ik die beslissing neem. Maar bij Jasper en Tim is dat een heel moeilijk gegeven. Er zijn geen argumenten”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Ze allebei meenemen lijkt de oplossing, maar volgens Vanthourenhout is dat veel te moeilijk en wil hij dat dus liever niet doen. Bovendien moet je met een gedeeld kopmanschap werken, iets wat voor sprinters ook niet gemakkelijk is.

“Uiteraard ken ik de standpunten, maar het zal finaal altijd ik zijn die de beslissing neem. Met overleg, maar ik volg uiteindelijk mijn buikgevoel. Als het niet goed afloopt, zal ik ook degene zijn die het moet uitleggen”, besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties