Twee renners komen in Vuelta ten val en raken gewond door... overstekend wild

Twee renners komen in Vuelta ten val en raken gewond door... overstekend wild

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Tijdens de achtste etappe van de Vuelta kwamen twee renners ten val door herten. De drie dieren kruisten het parcours van de Ronde van Spanje.

Er zijn geen beelden van het voorval, maar ooggetuigen deden achteraf het verhaal. Drie herten kruisten het parcours van de Vuelta en zorgden voor een kleine ravage.

De Italiaan Giulio Ciccone (Lidl-Trek) en de Spanjaard Txomin Juaristi (Euskaltel-Euskadi) raakten gewond. De volgwagen van Euskaltel had zelfs af te rekenen met een hert dat vastzat tussen de fietsen op het dak van de volgauto.

Marc Wauters van Lotto Dstny doet het verhaal. “Nu heb ik iets gezien wat ik nog nooit eerder heb gezien”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Op een kilometer of vijftien van de finish kwamen er plots drie herten van tussen de olijfbomen geschoten. Het eerste dier sprong nog vlotjes over de wagen van de ploegdokter, het tweede dier landde pal op de tweede volgwagen van Euskaltel.”

Ook Wilfried Peeters zag het hert tussen de fietsen op het dak van de volgwagen van Euskaltel zitten. “Het beest spartelde wat om zich te bevrijden, één fiets viel van het dak en zo kon het zichzelf weer bevrijden. En het waren serieuze beesten.”

Bij Euskaltel bevestigen ze het voorval met Juaristi. “Hij liep oppervlakkige schaafwonden aan zijn rug op en kreeg een klap op de onderrug. Hij stelt het goed, al is het afwachten hoe het zich verder ontwikkelt.”

“Op het moment dat hij zich liet behandelen aan de medische auto van de Vuelta, stak een tweede hert over. Een derde hert kwam vast te zitten in het fietsenrek op onze tweede ploegleiderswagen. Dat zorgde voor flinke schade aan twee fietsen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties