'Bondscoach Vanthourenhout zorgt voor schok met vier topsprinters in EK-selectie'

'Bondscoach Vanthourenhout zorgt voor schok met vier topsprinters in EK-selectie'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Dinsdag maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie voor het EK in eigen land bekend. Hij zou maar liefst vier sprinters in zijn ploeg opnemen.

Het Europees kampioenschap in Limburg is het enige kampioenschap waar sprinters dit jaar een kans maken. De Olympische Spelen en het WK zijn te zwaar en dus kan bondscoach Vanthourenhout niet anders dan sprinters selecteren voor het EK. 

België telt echter heel wat topsprinters met Jasper Philipsen, Tim Merlier, Jordi Meeus, Arnaud De Lie, Gerben Thijssen en ook Wout van Aert. Ze allemaal meenemen is onmogelijk, en dus moet Vanthourenhout keuzes maken. 

Er werden twee of maximaal drie snelle renners in de selectie verwacht, maar volgens Het Laatste Nieuws zal Vanthourenhout met Jasper Philipsen, Tim Merlier, Jordi Meeus en Wout van Aert maar liefst vier snelle mannen selecteren. 

Van Aert aanvallend, Meeus lead-out

Philipsen en Merlier zouden de twee kopmannen zijn, Meeus zou een rol als lead-out krijgen. Het EK wordt in zijn streek gereden en dus wilde Meeus er graag bij zijn, ook in een dienende rol als lead-out dus. 

Wout van Aert krijgt een vrijere rol en mag een sprint proberen vermijden in de heuvelzone, waar hij Mathieu van der Poel zal tegenkomen. De selectie van Van Aert is wel nog niet helemaal zeker, hij wil afwachten hoe hij uit de Vuelta komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties