Een logische uitleg? Lennert Van Eetvelt dient Remco Evenepoel van antwoord na zijn kritiek

Een logische uitleg? Lennert Van Eetvelt dient Remco Evenepoel van antwoord na zijn kritiek

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Lennert Van Eetvelt greep in de vierde etappe net naast een ritzege. Achteraf werd hij door Remco Evenepoel ook terechtgewezen over zijn opgerolde mouwtjes.

In de vierde rit van de Vuelta leek Lennert Van Eetvelt op weg naar een etappezege. Hij reageerde op een uitval van Mikel Landa en leek ook Primoz Roglic achter zich te houden. Maar Van Eetvelt juichte te vroeg 

Roglic ging Van Eetvelt in de slotmeters nog voorbij. "Achteraf dacht ik: 'Geen probleem, er komen nog ritten'", zegt Van Eetvelt nu bij Het Nieuwsblad. "Maar nu begint de spijt toch wel wat te komen." De benen zijn nu heel wat minder. 

Als Van Eetvelt had gewonnen, dan had hij ook enkele dagen de witte jongerentrui gedragen. Dat maakt het voor de jonge Belg nog wat pijnlijker. Zeker omdat hij door tijdverlies op meer dan drie minuten staat van het wit. 

Kritiek van Evenepoel op opgerolde mouwen

Na zijn verloren sprint kreeg Van Eetvelt ook nog wat kritiek van Remco Evenepoel. Hij vond de opgerolde mouwtjes van Van Eetvelt maar niets. Al heeft hij daar wel een verklaring voor. 

"Ik doe dat voor de warmte. Ik vind dat dat echt een heel groot verschil maakt. Je koelt toch iets meer af. De komende weken zal je het mij minder zien doen want in het noorden gaat het een stuk minder warm zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties