Het "verstandshuwelijk" tussen Merlier en Philipsen: kunnen ze wel samen in één team op het EK?

Het "verstandshuwelijk" tussen Merlier en Philipsen: kunnen ze wel samen in één team op het EK?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Neemt bondscoach Sven Vanthourenhout Tim Merlier en Jasper Philipsen mee naar het EK wielrennen? En kunnen zij wel samen in één team rijden?

Dinsdag maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie voor het EK in eigen land bekend. Er wordt verwacht dat Vanthourenhout geen keuze maakt tussen Philipsen en Merlier en hen allebei meeneemt. 

De twee topsprinters zouden ook hun vaste lead-out meekrijgen. Bij Philipsen gaat het om Jonas Rickaert, bij Merlier om Bert Van Lerberghe. Maar kunnen de twee topsprinters wel samen in één team rijden? 

Sprinten Merlier en Philipsen apart op EK?

Bij Alpecin-Deceuninck boterde het niet heel goed tussen de twee. "Philipsen-Merlier, dat zal altijd een verstandshuwelijk zijn, maar misschien kan je Philipsen uitspelen als 'klassieke man met een sprint'", stelt Marc Sergeant bij Het Nieuwsblad. 

Toch kan het vreemd lijken dat er in één ploeg twee treintjes gaan worden opgezet voor twee verschillende sprinters. Want twee sprinters die elk hun eigen kans gaan, dat levert vaak weinig succes op. 

"Uiteraard gaat de één niet de sprint aantrekken voor de ander. In het slechtste geval eindig je dan als tweede en derde", stelt Sergeant nog. Het zal erop aankomen om goede afspraken te maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties