Thibau Nys verlegt de focus naar het veldrijden: coach verklapt al zijn eerste cross

Thibau Nys verlegt de focus naar het veldrijden: coach verklapt al zijn eerste cross
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Thibau Nys heeft wellicht zijn laatste wegkoers van het seizoen gereden. Zijn focus gaat nu helemaal naar het veldrijden.

Voor hij opnieuw aan trainen denkt, zal Thibau Nys eerst nog een weekje vakantie nemen. Om fysiek en mentaal te herstellen van zijn wegseizoen. Met negen overwinningen, waarvan vijf in de WorldTour, kan Nys bijzonder tevreden zijn. 

Toch gaat de focus nu weer volop naar het veldrijden. Vorig jaar won Nys in het begin van het seizoen de crossen in Beringen, Waterloo en op de Koppenberg, maar nadien werd het net iets minder en lukte winnen niet meer. 

Volgende week begint Nys aan zijn opbouw. "Hij zal het crossgevoel weer opwekken door veel met die crossfiets te rijden, een fiets waarop je toch in een iets andere positie zit", zegt coach Paul Van Den Bosch bij Het Nieuwsblad.

Eerste cross Nys in Beringen

Trainen doet Nys gewoon in België, al hangt dat ook van het weer af. Eind september staat er ook nog een stage met de hele ploeg van Baloise Trek Lions op het programma. "Een zeer intensieve week", noemt Van Den Bosch het.

De eerste cross van het seizoen wordt Beringen op 12 oktober, waar Nys dus goede herinneringen aan heeft. Volgende week zit Van Den Bosch samen met vader en zoon Nys om de rest van het programma te bespreken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties