'Evenepoel volgende week geen renner meer van Soudal Quick-Step? Ploeg voert de druk op'

'Evenepoel volgende week geen renner meer van Soudal Quick-Step? Ploeg voert de druk op'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Maakt Remco Evenepoel dan toch nog een sensationele transfer? De kopman van Soudal Quick-Step wordt opnieuw aan een overgang naar Red Bull-BORA-hansgrohe gelinkt.

De ploeg van Soudal Quick-Step wordt steeds meer rond Remco Evenepoel gebouwd. Toppers met dure contracten zoals Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen vertrekken, om de kern rond Evenepoel te versterken. 

Toch wordt Evenepoel al een hele tijd aan een vertrek gelinkt bij Soudal Quick-Step. Eerst werd INEOS Grenadiers genoemd, maar het voorbije jaar is het vooral Red Bull-BORA-hansgrohe die als toekomstige ploeg naar voren wordt geschoven. 

Red Bull-BORA-hansgrohe stelt Evenepoel ultimatum

Na de Tour de France reageerde Patrick Lefevere al op de geruchten. "Alleen Bora? Ik lees ook over andere ploegen", zei hij bij Het Nieuwsblad. Toch was Lefevere niet bezorgd, omdat Evenepoel nog altijd een contract heeft tot eind 2026. 

Maar de Britse wielerjournalist Daniel Benson meldt nu dat Red Bull-BORA-hansgrohe Evenepoel een ultimatum heeft gegeven van één week om te beslissen over een transfer naar het Duitse team in 2025. 

Zijn er dan toch gesprekken aan de gang over een transfer van Evenepoel? Al lijkt het twijfelachtig dat Patrick Lefevere akkoord zou gaan met een vertrek van Evenepoel. Tenzij er natuurlijk een waanzinnig bedrag op tafel komt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties