🎥 Zie haar stralen: Nederlandse wint met overmacht het WK mountainbiken

🎥 Zie haar stralen: Nederlandse wint met overmacht het WK mountainbiken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Andorra won Puck Pieterse het WK mountainbiken. De Nederlandse had een fikse voorsprong op haar landgenote Anne Terpstra.

De wedstrijden op het WK mountainbiken werden enkele uren vooruitgeschoven, omdat er later op de dag fiks onweer wordt verwacht in Andorra.

Dat deerde Puck Pieterse niet om haar al snel te tonen. Eventjes moest ze het gezelschap van Candice Lill dulden, maar in het tweede deel van de race soleerde ze naar de zege.

Aan de finish had ze net geen minuut voorsprong op haar landgenote Anna Terpstra. Het brons was voor de Italiaanse Martina Berta.

“Mijn eerste wereldtitel bij de elite: ik ben zo blij”, vertelde Puck Pieterse in het flashinterview. De emoties namen duidelijk de bovenhand. “Ik kan het niet begrijpen.”

“Ik reed van bij het begin mijn eigen tempo. Ik dacht dat ik all-in moest blijven gaan, wilde ik winnen. Ik bleef maar duwen, en blijkbaar was dat genoeg.”

Ze vindt het bijzonder dat ze als Nederland één en twee zijn. “Gek, hoe we hier 1 en 2 eindigen, op een WK. Nederland is geen groot mountainbikeland. Ik woon onder zeeniveau, en dan hier zo presteren met Anne, dat maakt het extra speciaal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties