"Episch": bergrit in Vuelta kent ongelofelijke ontknoping

"Episch": bergrit in Vuelta kent ongelofelijke ontknoping

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijftiende etappe in de Vuelta is gewonnen door Pablo Castrillo. Een epische overwinning voor de youngster van Kern Pharma.

Een kopgroep van maximaal 21 renners werd uiteindelijk op de slotklim gereduceerd tot drie renners. Op 3 kilometer van het einde reed Pablo Castrillo weg.

De Spanjaard van de continentale ploeg Kern Pharma, eerder in deze Vuelta al ritwinnaar, slaagde erin om Aleksandr Vlasov van zich af te houden.

Een ongelofelijke zege, nog maar eens, van Castrillo. “Bij zijn ploeg zullen ze dit niet kunnen geloven”, zei José De Cauwer tijdens de live-uitzending op Sporza. “Dit is episch!”

Castrillo zou volgens de commentatoren bij Sporza op weg zijn naar INEOS Grenadiers om er zijn carrière verder te zetten. Ze halen er alvast een klasbak mee binnen.

Primoz Roglic maakte opnieuw wat tijd goed in het algemeen klassement. Hij volgt nu op 43 seconden van O’Conner die onverwacht nog altijd in het rood rijdt.

Morgen wordt er niet gekoerst in de Vuelta. Dan staat de tweede rustdag van de Ronde van Spanje op het programma en veel renners zullen daar heel blij mee zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties