Eeuwige tweede pakt nu tóch ritzege in Vuelta, Roglic komt tot op vijf seconden van O'Connor

Eeuwige tweede pakt nu tóch ritzege in Vuelta, Roglic komt tot op vijf seconden van O'Connor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

In de Vuelta stond op dinsdag een erg interessante etappe op het programma richting Lagos de Covadonga. En dat werd uiteindelijk een prooi voor Marc Soler, die eerder deze Vuelta al meermaals tweede werd. De strijd om de rode leiderstrui is ook nog niet helemaal gestreden.

De etappe van dinsdag zal de geschiedenisboeken ingaan als de etappe waarin Wout van Aert op weg leek naar twee truien in Madrid, maar door een zware val moest opgeven en zo Madrid zelfs niet zal halen.

De Belg zat in de vlucht van de dag van zeventien renners, waaruit Zana, Poole en vooral Soler uiteindelijk de sterksten bleken. Het peloton drong nooit aan en liet zo'n tien minuten speling.

© photonews

Daardoor konden de vluchters knallen voor de overwinning, met Soler dus als winnaar van de dag in de dichte mist op Lagos de Covadonga.

Leiderstrui nipt gered

Mas, Carapaz en Roglic deden bij de klassementsmannen de beste zaak. Landa en Kuss wisten de schade te beperken, daarna was het wachten op leider Ben O'Connor om te zien of hij zijn truitje kon houden.

Dat zou uiteindelijk nipt lukken, al komt Roglic ondertussen wel tot op vijf seconden. De komende dagen lijkt Roglic er wel op en over te zullen gaan. Ondertussen hebben Vine en Groves de truien van Wout van Aert overgenomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties