"Straf dat UCI dat heeft aangedurfd": José De Cauwer laat zich uit over pittige zaak in Vuelta

"Straf dat UCI dat heeft aangedurfd": José De Cauwer laat zich uit over pittige zaak in Vuelta
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Primoz Roglic pakte daags voor de tweede rustdag nog wat tijd terug op leider Ben O'Connnor. Na de finish kreeg de Sloveen wel nog een tijdstraf nadat hij bewust wisselde van fiets en te lang bleef stayeren achter de auto's. José De Cauwer heeft een duidelijke mening daarover.

Kort voor de slotklim van de 15de etappe wisselde Primoz Roglic doelbewust van fiets. Die slotklim had percentages die opliepen tot 24% en Roglic wilde daarvoor een fiets met een kleiner verzet gebruiken. 

Die fietswissel rendeerde ook, want Roglic liep 38 seconden in op leider Ben O'Connor. Na de etappe kreeg Roglic echter een tijdstraf van 20 seconden omdat hij na zijn fietswissel te lang achter de auto reed. 

Straf dat ze het aandurfden

"Ze gaan ooit nog een commissaris vanuit de UCI naar een grote ronde sturen omdat hij veel boetes uitschrijft. Neen, het is geen goed idee, ik weet het", aldus José De Cauwer.

© photonews

"Ik vond het eigenlijk wel straf dat ze het aangedurft hebben om die tijdstraf te geven aan Roglic. Voor andere zaken hebben ze nog geen tijdstraffen gegeven en er is al veel meer achter de auto gereden dan nu."

"Ik denk dat we allemaal en Roglic eerst en vooral verbaasd waren dat de straf werd uitgesproken. Het zal blijken en je weet het nooit welke impact het nog kan hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties