Boezemvriend doet boekje open over vertrek van Julian Alaphilippe bij Soudal Quick-Step

Boezemvriend doet boekje open over vertrek van Julian Alaphilippe bij Soudal Quick-Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe vertrekt eind dit jaar na meer dan tien jaar bij Soudal Quick-Step. Dat was voor de Franse ex-wereldkampioen een moeilijke knoop om door te hakken.

Sinds 2014 is Julian Alaphilippe profrenner bij Soudal Quick-Step, maar eind dit jaar komt er een einde aan zijn periode bij de ploeg van Patrick Lefevere. De Fransman trekt voor drie jaar naar het Zwitserse Tudor Pro Cycling. 

Toch was het voor Alaphilippe niet makkelijk om de knoop door te hakken. "Zijn vertrek naar Tudor is een moeilijke beslissing geweest voor Julian", zegt boezemvriend en nu ploegleider Dries Devenyns bij HLN. 

Emotionele beslissing voor Alaphilippe

"Als je meer dan tien jaar bij een ploeg rijdt, waar je alles hebt meegemaakt, is dat niet meer dan normaal", stelt Devenyns. Voor Alaphilippe is het emotioneel en zeker ook een einde van een tijdperk voor hem. 

Devenyns was jarenlang de kamergenoot en de beste vriend van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step. De twee reden bijna altijd samen, Devenyns weigerde in 2020 zelfs een selectie voor het WK om niet tegen Alaphilippe te moeten rijden. 

"Ik was in de weken voor zijn beslissing een klankbord voor Julian. Als kameraad doe je dat", stelt Devenyns. "Ik heb vooral naar Julian geluisterd en hem op geen enkel moment gestuurd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties