Kaden Groves komt met klassevolle reactie nadat hij groene trui overneemt van Wout van Aert

Kaden Groves komt met klassevolle reactie nadat hij groene trui overneemt van Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Wout van Aert leek op weg naar de groene trui in de Vuelta, maar zal die dus meenemen naar huis. En dus is Kaden Groves nu plots opnieuw drager van de groene trui.

Sinds de derde etappe van de Vuelta droeg Wout van Aert de groene trui in de Vuelta. Hij bouwde zijn voorsprong op de Australiër Kaden Groves ook stelselmatig uit, toen hij viel had Van Aert 109 punten voorsprong. 

Met nog slechts enkele etappes te gaan en nog weinig mogelijkheden om te scoren voor Groves, was Van Aert al bijna zeker van de groene trui in de Vuelta. Het zou na de Tour van 2022 zijn twee eindwinst in een puntenklassement zijn. 

Groves en Alpecin-Deceuninck niet blij met groene trui

Het mocht dus niet zijn voor Van Aert, die zwaar viel in een afdaling en zo de groene trui moest afstaan aan Groves. De Australiër moest na de etappe op het podium als leider in het puntenklassement, maar deed dat tegen zijn zin.

"Voor de duidelijkheid: dit is niet de manier waarop we het wilden. We wensen Wout vooral een spoedig herstel", klinkt het bij Alpecin-Deceuninck op hun sociale media. Ook Groves zelf had weinig om te vieren.

"Wout had een overtuigende voorsprong en voor de start van de Vuelta wist ik al dat hij meer dan waarschijnlijk groen zou winnen", gaf Groves eerlijk toe. "Dit is een dramatische manier om de groene trui over te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties