Toch straf! Ploegleider bevestigt verhaal: Remco Evenepoel laat er geen gras over groeien

Toch straf! Ploegleider bevestigt verhaal: Remco Evenepoel laat er geen gras over groeien

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Remco Evenepoel startte vanmiddag in de laatste etappe van de Tour of Britain. Het gevoel zit alvast goed bij onze landgenoot.

Met drie ritzeges is de Tour of Britain al meer dan geslaagd voor Soudal-QuickStep, maar ook al gaat het puur om een voorbereidingskoers, toch hoopt Remco Evenepoel op een vierde etappezege voor ploegmaat Paul Magnier.

“We gaan hem proberen helpen, dat is het hoofddoel”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. “Die vierde rit pakken, en natuurlijk veilig aankomen inderdaad. Er staat vooral tegenwind, dus ik denk niet dat er veel gevaar voor waaiers is.”

Evenepoel houdt geen speciaal gevoel over aan de Engelse rittenkoers. “We zijn de week goed doorgekomen en hebben met Paul mooie resultaten kunnen behalen. Hij won drie ritten, misschien vandaag nog ééntje. En we werden twee keer tweede met Julian (Alaphilippe, red.).”

Evenepoel startten zonder verwachtingen, er kunnen dan ook geen slechte gevoelens aan deze rittenkoers overgehouden worden, zo geeft hij nog aan.

Dat bevestigt ook ploegleider Klaas Lodewyck. “Remco rijdt zonder druk rond. Het is en blijft een grote kampioen. Natuurlijk wil hij winnen, maar momenteel is dat niet aan de orde. Pas op het WK moet hij er staan. Vannacht trekt hij naar Spanje om zich voor te bereiden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2024 - 19/09/2024 WK tijdrijden 2024

Nieuwste reacties