Geen oortjes voor wegrit op EK: Vanthourenhout zegt hoe hij het zal aanpakken

Geen oortjes voor wegrit op EK: Vanthourenhout zegt hoe hij het zal aanpakken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wegrit van het EK wordt afgewerkt zonder oortjes voor de renners. Bondscoach Sven Vanthourenhout denkt er het zijne van.

Op de grote kampioenschappen wordt gereden zonder communicatiemiddelen. Daarover is al heel wat gezegd en geschreven. Renners en ploegleiders klagen vaak dat het ten nadele van de veiligheid is.

Volgens de UCI is deze regel dan weer ingevoerd om het spektakel van de koers te verhogen. In ieder geval, ook op het EK op de weg zullen de renners niet met oortjes mogen rondrijden.

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft alvast een oplossing om met de Belgische renners te contact te hebben langs het parcours. “We zullen geregeld via borden communiceren”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

Al wil hij dat wel beperken. “Maar liefst niet te veel. Want vaak is dat een slecht teken en moet je dan meestal een niet zo fijne boodschap meedelen.”

Op voorhand zullen de verschillende scenario’s goed besproken worden. “Vandaar dat het zo belangrijk is dat je jongens in het team hebt die onderling goed communiceren. Voorts zullen alle mogelijke situaties zo veel mogelijk al zijn doorgesproken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties